تحقیقات بازار Market Research، جمع آوری و تجزیه و تحلیل سیستماتیک و هدفمند از دادههایی در مورد بازار هدف، رقابت و محیط است. هدف از تحقیقات بازار این است که با اطلاعات جمع آوری شده، به شناخت مناسبتری از رقبا رسیده و با دید بهتر نسبت به نیاز مشتری،با ارائه ی یک محصول مناسب، مزیت رقابتی ایجاد کرد. تحقیقات بازار یکی از عوامل مهم رقابت بین شرکتها وجلوگیری از وقوع اتفاقات غیر قابل انتظار است.
انجام صادرات و فروش کالا در بازارهاي خارجی از ظرائف و حساسیتهاي خاصی برخوردار است، که عدم توجه به آنها ممکن است سرمایه گذاريهاي انسانی و مالی را در این خصوص به هدر دهد. صادرات مانند هر کار تجاري دیگر نیازمند آینده نگري، برنامه ریزي، آشنایی با روشهاي علمی، تحرك لازم و جلب اعتماد خریداران خارجی است. ارائه خدمات موثر و مفید به کسبوکارهایی ایرانی با هدف حضور قدرتمند در بازارهای جهانی از اهداف شرکت اکسپورتاپ است.
در دنیای کسب و کار امروزه، صادرات برای همه شرکتها و بنگاههای اقتصادی به امری جدی بدل شده است. بنابراین درک روش صحیح ورود به بازارهای خارجی یا به عبارت دیگر بازاریابی صادراتی، برای همه فعالان اقتصادی که در اندیشه رشد بنگاههای خود هستند، حائز اهمیت است. بازاریابی صادراتی فرآیندی پیوسته و دائمی است که با در نظر گرفتن الزامات زمانی و شرایط کلی حاکم بر بازار و اقتصاد در عرصه بینالمللی میتوان مراحل گوناگون آن را مورد بازنگری قرار داد.
انجمن بازاریابی امریکا برند را اینگونه تعریف میکند: «یک نام، اصطلاح، طرح، نماد یا هر مشخصهی دیگری که محصول یا خدمت یک فروشنده را از محصول و خدمت فروشندگان دیگر متمایز میکند». اصطلاح حقوقی برند «نام بازرگانی» است. یک برند میتواند معرف یک کالا، مجموعهای از کالاها یا تمام کالاهای یک فروشنده باشد. اگر از برند برای یک شرکت استفاده شود، اصطلاح کاربردی آن «نام تجاری» است. برندینگ چیزی بیش از ایجاد یک نام یا لوگوی خاص و زیبا برای یک محصول یا خدمت است، برندسازی مسیری است که به واسطه آن مشتریان، محصولات و خدمات یک شرکت را درک و تجربه می کنند. برندینگ؛ ابزاریست برای بدست آوردن برتری در بین رقبا.
شناسایی نمایندگان صادراتی در کشورهای مختلف اين امكان را میدهد كه تلاشهای بازاريابی متمركز شده و حتی در زمينه توليد و فعاليتهای توليدی نيز از پراكنده نگری و عمل كردن در رشتههای متعدد كه بنگاه را از دستيابی به تخصص دور ساخته و استفاده بهينه از منابع و امكانات را تحت تأثير قرار ميدهد، پرهيز كنيم. واحد اقتصادي نيازمند آن است كه فعاليتهای تبليغی خود را توسعه دهد، ارتباط قويتری با بازارهای هدف ايجاد كند و درواقع، به بهترين نحو اطلاعات مفيدی از توليدات خود را در اختيار بازارهای مذكور قرارداده و معرفی درستی از محصولات خود داشته باشد.
در حال حاضر با تدوین استانداردهای داخلی، فرصتی پدید آمده که شرکتهای نیمهدولتی و خصوصی تولیدکننده و صادرکننده در کشور میتوانند با تشکیل شرکتهای مشارکتی، رقابتپذیری خود را در بازارهای بینالمللی اصلاح کرده و در جهت منتفع شدن از این بازار حداکثر استفاده را از همافزایی توان خود ببرند. تشکیل اینگونه شرکتها موجب میشود تا توان مالی، پشتیبانی و قدرت چانهزنی شرکتهای تولیدکننده و صادرکننده در بازارهای جهانی افزایش یابد. همچنین این شرکتهای بزرگ میتوانند با ایجاد دفاتر بازاریابی و اعطای نمایندگی، ضمن رصد تحولات بازار جهانی با پیمانکاران و مصرفکنندگان بزرگ بینالمللی وارد مذاکره شده و عقد قرارداد کنند.
بازاریابی در کشورهای هدف، یعنی شناخت بازارهای خارجی و راههای نفوذ به آن. تولیدکنندگان باید کشور هدف برای صادرات محصولات خود را شناسایی کرده و سپس بعد از ارزیابی کشور هدف امر به صادرات نمایند. دستیابی به این شناخت از طریق مذاکره با خریداران، شرکت در نمایشگاههای بین المللی، تماس با رایزنان بازرگانی در اتاقهای بازرگانی امکان پذیر است. شناسایی کالاهای رقیب ، کیفیت ، قیمت آنها در بازار مورد نظر نقش مهمی را ایفا میکند.
ترخیص کالا یک فرآیند در گمرکات است که توسط صاحب کالا یا نماینده قانونی صاحب کالا نزد گمرک جهت صادرات یا واردات کالا صورت میگیرد و در طی آن کالا با انجام تشریفات گمرکی مربوط از اماکن گمرکی خارج میگردد. با ارسال اسناد توسط فروشنده و دریافت اسناد توسط خریدار امکان دریافت قبض انبار و ترخیصیه کالا از شرکت حمل کننده توسط ترخیص کار به عنوان نماینده صاحب کالا ایجاد میشود.
در روشهای پرداخت بین المللی طرفین معامله نسبت به هم تعهدات خاصی را میپذیرند و اولین تعهد فروشنده در برابر خریدار تهیه و ارسال کالا مطابق قرارداد میباشد و خریدار در مقابل متعهد به پرداخت وجه معامله میباشد. کاملاً عقلانی و طبیعی است که خریدار در قبال به دست آوردن و بهره مندی از منافع کالا باید قیمت و بهاء آن را پرداخت نماید. از دیر باز روشهای متعددی برای پرداخت در معاملات وجود داشته و در حال حاضر نیز این روشها با پشت سر نهادن مراحل تکامل مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین به نظر میرسد با رخ دادن تغییراتی در زمینه تجارت بین الملل این روشها بیش از پیش رشد نموده و به تسهیل جریان تجارت کمک می نمایند.
نمایشگاههای بین المللی بازرگانی، به منزله یک عامل برقراری ارتباط نزدیک در بین بازارهای جهان، موجب توسعه بازرگانی کشورهایی میشود که در برگزاری آن با یکدیگر مشارکت داشتهاند. میتوان گفت: نمایشگاههای بین المللی که در رشتههای صنایع و خدمات بازرگانی در کشورهای جهان برگزار میگردند، از مراکز مهم توسعه و محورهای اساسی مبادلات بازرگانی بین کشورها به حساب می آیند.
شرکت مدیریت صادرات آراد تجارت امیدواران جنوب با نام تجاری Exportop، فعالیت خود را با هدف فعالیت در حوزه بازرگانی و صادرات محصولات و کمک به شرکت های کوچک و متوسط دارای قابلیت صادراتی، آغاز نموده است. این مجموعه با بهره گيری از نيروهای متخصص داخلی و بين المللی و شبکه همکاران گسترده در سراسر کشور و منطقه خاورميانه، سعی در ايجاد ارزش افزوده و کسب رضايت مشتريان خود دارد.
اين شرکت در راستای تحقق اهداف خود در زمينه توسعه صادرات محصولات ايرانی به خارج از کشور و استفاده از ظرفيتهای موجود در جنوب ایران، با تکیه بر روشهای مدرن بازاریابی و فروش بین المللی، فعالیت خود را آغاز نموده است، از جمله اقدامات این مجموعه میتوان به شناسایی کشورهای هدف، تحقیقات بازار بین المللی، بازاریابی و برندسازی بین المللی و سایر امور مرتبط با صادرات اشاره نمود.
با کمک شرکت مدیریت صادرات اکسپورتاپ، موفق شدیم یکی از نیازهای خاص صنایع پتروشیمی را تامین کرده و سبب رفع مشکل صادرات در صنعت شویم. اکسپورتاپ با داشتن تیم متخصص و جوان خود، ما را گام به گام برای رسیدن به بهترین مقاصد صادراتی کمک کرد.